Kärsämäen Paanukirkko

Tervetuloa tutustumaan
Kärsämäen Paanukirkkoon!

logo

Vuonna 2000 aloitettiin puukirkon rakennusprojekti ja se on ainutkertainen puurakentamishanke, jossa vuonna 1765 rakennetun ja 1841 puretun Kärsämäen vanhan puukirkon lähimaastoon rakennetaan uusi moderni puukirkko. Rakennuskohteessa noudatetaan tarkasti 1700-luvun rakentamismenetelmiä ja työtapoja.

Opastekartta

Kärsämäen Paanukirkon sijainti kartalla.
» Näytä kartta suurempana

Kirkosta on muodostunut kansainvälistäkin kiinnostusta herättävä puuarkkitehtuuri- ja matkailu-nähtävyys, joka tekee tunnetuksi vanhoja rakentamismenetelmiä ja paikallista käsityötaitoa. Hanketta toteuttaa Kärsämäen seurakunta yhteistyössä Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston ja useiden lahjoittajien kanssa. Hankkeelle on saatu Euroopan Unionin aluekehitys-rahaston rahoitus. EU- rahan osuus on n. 0.7 milj. euroa. Koko hankkeen kustannusarvio on 1.038 milj. euroa.

Kokonaisuutena Kärsämäen puukirkkohanke sisältää konkreettisen rakentamisen lisäksi opetusta ja opetusmateriaalin tuottamista. Rakennustyö on liitetty Oulun yliopiston opetukseen. Hankkeessa on mukana myös yhdeksän ammattikoulua ja ammatti korkeakoulua. Lisäksi rakentamisen yhteydessä on opetettu alueen ihmisille perinteisten rakennusmenetelmien käyttöä. Vanhoja työmenetelmiä on opittu tekemisen kautta. Perinteisen puurakentamistaidon säilymisen kannalta on erittäin tärkeää, että iäkkäillä rakennusalan ammattilaisilla oleva osaaminen saadaan siirrettyä tuleville suku-polville.
Paanukirkon virren "Ajan virta kuljettaa" on säveltänyt kanttori Martti Murtoperä, sanoitus on rovasti Teuvo Ahon.

Paanukirkon osoite on: Pappilankuja 24 , 86710 Kärsämäki

Paanukirkon maksulliset esittelyt

Hanna Karsikas            040-5475446

Sauli Saarikoski            050-3439222

Esittelymaksut:

1 - 5 henkilöä                   30,00 €

kuudesta ( 6 ) henkilöstä eteenpäin 5 € / henkilö

Paanukirkon vuokra

alle 4 h / 100,00 €

yli 4 h  / 150,00 €

Paanukirkon kahvilan vuokra

Tuvan/ kahvilan vuokra  40,00 €

Tuvan/ kahvilan + keittiön vuokra 1. vrk 150,00 €

2.vrk   50,00 €

Paanukirkko ja kesäkahvila ovat avoinna talviaikaan sopimuksen mukaan.

Musiikkia Paanukirkossa

Kattilakoski